این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد
  • امروز : 13 ارديبهشت ماه 1403

گزارش نخستین روز برگزاری سومین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی


ارسال شده در تاریخ :
گزارش نخستین روز برگزاری سومین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی

"سومین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی" امروز و فردا در سازمان مدیریت صنعتی و با حضور بیش از دویست نفر از مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت های فعال در صنایع گوناگون کشور برگزار می شود.


"سومین کنفرانس بین‌المللی راهبری شرکتی" امروز و فردا در سازمان مدیریت صنعتی و با حضور بیش از دویست نفر از مدیران عامل و اعضای هیات مدیره شرکت های فعال در صنایع گوناگون کشور برگزار می شود.
در روز نخست کنفرانس ابتدا دکتر ابراهیم شیخ دبیر علمی این کنفرانس با اشاره به اهمیت موضوع راهبری شرکتی در  ایجاد بنگاه های اقتصادی شفاف  پاسخگو، مسئولیت پذیر و کارآمد ؛ توجه به این مقوله را از اولویت بالایی جهت دستیابی به توسعه پایدار کشور دانست. وی با معرفی سخنرانان این کنفرانس که از مدیران ارشد اجرایی شرکت ها، اساتید و صاحبنظران دانشگاهی و مشاوران و محققان این حوزه اعلام کرد که بیش از بیست مقوله کلیدی از جمله رابطه اثربخش مدیران عامل و اعضای هیات مدیره، نقش حسابرسان مستقل و داخلی، پایداری، زنان، نقش های هیات مدیره،  کسب و کارهای خانوادگی ،تک مالکیتی و استارتاپ ها، مهارت های نرم هیات مدیره و تجارب  مورد بحث قرار خواهد گرفت.
همچنین ابراهیم شیخ با مروری بر دستاوردهای اخیر راهبری شرکتی در کشور از جمله آیین نامه های حاکمیت شرکتی شرکت های بورس و آیین نامه انتظام بخشی به شرکت های دولتی برای توسعه حاکمیت شرکتی در کشور پیشنهاداتی از جمله رتبه بندی شرکت ها از منظر راهبری شرکتی، تربیت مشاوران، توسعه برنامه های آموزشی و توانمندسازی ارکان شرکت بویژه هیات مدیره ها، تقویت حسابرسی داخلی، گسترش تحقیقات کاربردی و توسعه ای، تاسیس گرایش های دانشگاهی و مشوق ها و نظارت های بیرونی جهت توسعه راهبری شرکتی را پیشنهاد داد و از شرکت های فعال در صنایع فولادی، معدنی و پتروشیمی جهت تقویت این کنفرانس تقدیر نمود.
در ادامه دکتر مجید عشقی با اشاره به سخنان دبیر علمی کنفرانس بر آموزش و توسعه اعضای هیات مدیره تاکید کرد. همچنین بر  اهمیت ایجاد اعتماد سهامداران خرد و نقش سهامداران حرفه ای بر بازار سرمایه ایران تاکید کرد. وی ویرایش جدید دستورالعمل حاکمیت شرکتی و آموزش اعضای هیات مدیره شرکت های بورسی را راهی هرچند ناقص اما شروعی مناسب برای استقرار آیین نامه جدید در کشور دانست و از سازمان مدیریت صنعتی بابت توسعه مفهوم راهبری کشوری در کشور تقدیر و آمادگی سازمان بورس را جهت همکاری در زمینه های آموزشی مطرح کرد.
همچنین در این کنفرانس پرفسور ذبیح اله رضایی استاد برجسته ایرانی دانشگاه ممفیس و صاحب کرسی راهبری شرکتی در آمریکا و عضو تدوین استانداردهای حسابداری در خصوص اصول و مکانیزم های راهبری شرکتی و پیشنهاداتی برای بهبود راهبری شرکتی در ایران از جمله نقش بیشتر زنان در هیات های مدیره، تقویت نظارت های حسابرسی و توجه به گزارشگری پایداری  را ارائه کرد.

در بخش بعدی کنفرانس خانم دکتر بیتا مشایخی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و افشین کریمی عضو هیات مدیره شرکت فناپ در خصوص نقش حسابرسی داخلی و مستقل در بهبود راهبری شرکتی بصورت مشترک سخنرانی خود را ارائه نمودند. ارائه کنندگان با برشمردن تفاوت های حسابرسی مستقل و داخلی بر علل ناکامی حسابرسی داخلی در شرکت های برجسته بین المللی مانند انرون و تله کامپ و .... و شرکت های داخلی اشاره کردند. آنها عدم گزارشگری دقیق و بموقع، انحصار حسابرسی داخلی در حرفه مالی و عدم توجه به جنبه های دیگر کسب و کار، عدم پیگیری گزارش های حسابرسی توسط حسابرسان و عدم تعهد مدیریت و هیات مدیره به حسابرسی داخلی و کمبود مهارت های نرم حسابرسان داخلی را از علل ناکامی حسابرسی داخلی دانستند و بر نقش باغبانی حسابرسی داخلی در ساختن عملکرد برتر و نظارت دقیق و شفاف و درست و بویژه اصلاح فرآیند اشاره نمودند.
در ادامه دکتر غلامرضا سلیمانی عضو هیات علمی دانشگاه و مدیرعامل قبلی صدر تامین با بیان تجارب و داستانهایی از مسائل واقعی روابط بین مدیرعامل و هیئت مدیره در  کار راهه ۳۰ ساله خود و بیان مدلها و الگوها و تجارب جهانی در این زمینه به ارائه راهکارهایی برای ایجاد روابط موثر بین مدیرعامل و هیئت مدیره به شرح زیر پرداخت:تدوین و جاری سازی برنامه راهبردی شرکت به عنوان محور هدایت و همکاری جمعی ارکان شرکت،تدوین نظامات راهبری شرکتی خوب  و پیاده سازی آن به عنوان الگوی راهبری شرکت،تدوین انتظارات دو طرف از هم و سپس تدوین شفاف نقش و وظایف مدیرعامل و هیئت مدیره و در انتها ایشان پیشنهاداتی برای مدیریت اخلال روابط هیئت مدیره و مدیرعامل مطرح نمود.

عصر روز اول کنفرانس با سخنرانی آقای دکتر عبدالرضا حافظی رئیس هیئت مدیره شرکت توسعه محیط کار آرمانی  آغاز شد،
ایشان پس از مقدمه ای کوتاه در مورد دلایل تشکیل شرکت های مادر ، نقش های هیئت مدیره و مدیرعامل را در سطح corporation,business,functional و در حوزه های مختلف رهبری سازمان ها تشریح کردند
ایشان نمونه هایی از تعارضات موجود بین هیئت مدیره و مدیران عامل را بیان نموده و چگونگی تبیین رابطه شرکت مادر با شرکت های زیرمجموعه و سبک راهبری آن ها را تشریح کردند
و در پایان چالش ها و محدودیت های موجود و همچنین راهکارهای تدوین یک سند راهبری شرکتی اثربخش را بیان کردند.
در ادامه کنفرانس، خانم مهندس سارا مهربانی،مشاور و مدرس حاکمیت شرکتی، رییس کمیته حاکمیت شرکتی اتاق ایران و رییس کمیسیون حاکمیت شرکتی فدراسیون مدیریت و مشاوران با موضوع ESG و نقش هیئت مدیره در قبال آن به ارائه پرداختند.
وی عنوان نمود در دنیای کسب و کار امروزی، اهمیت عملکرد غیر مالی شرکتها اگر بیشتر نه، کمتر از اهمیت مالی شرکتها نیست و آنچه امروز مورد توجه تمام ذی نفعان قرار گرفته، انتفاع مالی شرکتها از طریق انجام کار درست است و نه به هر قیمتی. همین امر موجب شده تا واژه‌هایی همچون شهروند شرکتی و کنشگری اجتماعی در ادبیات حاکمیت شرکتی ایجاد شود و ذی نفعان انتظار دارند شرکتها با تمام توان و منابع در کنار ذی‌نفعان قرار بگیرند و جامعه را در دستیابی به اهدافش یاری کنند.
وی در ادامه سخنرانی به تشریح و بیان تفاوتهای بین سه مفهموم CSR، ESG و Sustainability پرداخت و ضمن تشریح وظایف هیئت مدیره در خصوص آن، از "شناخت و اولویت‌بندی صحیح کلیه ذی‌نفعان" به عنوان کلیدی‌ترین نقش هیئت مدیره در این حوزه نام برد و وجود آن را عامل اصلی پرهیز از افتادن در دام آنچه سبزشویی خوانده می‌شود، دانست.




 

دریافت گواهینامه

به شرکت کنندگان در "سومین کنفرانس بین المللی راهبری شرکتی" گواهی نامه رسمی اعطا می شود.

فایل های مورد نیاز

آرشیو رویداد

فیلم

پوستر کنفرانس

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)